1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft aangekondigd Google Chrome op tv te gaan promoten.

Google was al hevig aan het adverteren voor zijn browser op het internet. Aan de hand van resultaten van het Google Content Network probeerde Google meer bekendheid voor zijn browser te verkrijgen en ontwierp het een Google TV Ads-campagne om op tv te vertonen.

De commercial die al dit weekend uitgezonden wordt, is al een tijdje geleden gemaakt door het Japanse Google-team. Google hoopt met de commercial de rol van de tv beter te kunnen begrijpen zodat het in de toekomst ook andere Google-producten kan helpen. Het is niet bekend in welke landen de commercial precies uitgezonden gaat worden.

Naast de tv-reclames heeft Google al Chrome Shorts gelanceerd op YouTube. Hierin worden korte films van amateurs geplaatst die de browser wilden promoten. Sommige van deze video’s zijn al te bekijken op het YouTube-kanaal van Google, geen worden echter op de tv vertoond.

Overigens heeft Google Chrome volgens Net Applications op dit moment 1,43 procent marktaandeel. Daarmee is het de op vier na grootste browser.