1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google Chrome is alweer zo’n kleine maand geleden uitgebracht en is Googles antwoord op de huidige webbrowsers. De browser gebruikt de WebKit-renderingengine, bevat een simpele gebruikersinterface, een privacymodus en de mogelijkheid om snelkoppelingen op het bureaublad naar de website in Google Chrome te plaatsen. Op dit moment is de browser alleen beschikbaar voor Windows XP en Windows Vista, een Mac OS X- en Linux-versie is in ontwikkeling.

Slechts twee dagen na de lancering van de browser kwam daar al het positieve bericht dat Chrome één procent marktaandeel had vergaard. Wel moest daar een kanttekening bij geplaatst worden, namelijk dat de meeste gebruikers de browser alleen voor testdoeleinden installeerden en mogelijk na korte tijd de browser weer verwijderden. Iets wat nu lijkt te gebeuren, omdat het marktaandeel van Chrome daalt en dat van concurrenten stijgt.

Na een maand testen leek het ons dus tijd voor een peiling over de Google Chrome-bèta. Heb jij het eigenlijk al geprobeerd, en zo ja, wat vond je ervan? Laat het weten door hieronder in de peiling van week 39 te stemmen.