1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Als het aan Google ligt zal Google’s webbrowser Chrome in de toekomst standaard geïnstalleerd worden op verschillende pc’s. Dit gebeurt nu ook met onder andere Internet Explorer.

Google wil daarom in overleg gaan met verschillende pc-leveranciers. Welke dit zijn is nog niet bekend. In het verleden heeft een dergelijke samenwerking ervoor gezorgd dat Internet Explorer de strijd tegen Netscape gewonnen heeft.

"We zullen waarschijnlijk distributie-overeenkomsten sluiten. Ik denk dan aan OEM-overeenkomsten, waardoor we computers kunnen leveren waar Chrome al op geïnstalleerd staat", aldus vice-president Sundar Pichai. Chrome heeft op dit moment een marktaandeel van minder dan één procent. In Nederland gebruikt gemiddeld 0,42 procent van de computergebruikers Google Chrome. Wereldwijd ligt dit percentage op 0,54 procent. Met een dergelijke samenwerking hoopt Google dat dit percentage zal stijgen.

Pichai had ook nog ander nieuws over de browser te melden. In januari zal er een definitieve versie van Chrome vrijgegeven worden. Ook zal Chrome in de eerste helft van 2009 compatibel gemaakt worden met zowel Linux als Mac OS X. Het is echter nu al mogelijk om Chrome op deze besturingssystemen te gebruiken. Hiervoor moet echter wel gebruik gemaakt worden van Wine, dit wordt in de toekomst dus overbodig.