2min

Tags in dit artikel

, ,

Nadat er eerder al wat details vrijkwamen over de gameplay van Modern Warfare en er tevens gemeld werd dat er pas op 24 mei nieuwe details vrijgegeven zouden worden, is er toch weer nieuws over de game. Het blad GameInformer geeft in de laatste editie nog een aantal niet eerder bekendgemaakte details vrij.

Hoewel de gameplay net als bij de vorige delen weer lineair zal zijn, kan de speler ervoor kiezen om stealth te gebruiken, of gewoon flink om zich heen te schieten. De story-mode zal ook langer zijn dan die van CoD 4. Groot punt van kritiek op CoD4 was dat vijanden bleven respawnen, totdat je een bepaald punt in het level bereikt had. Infinity Ward bekijkt momenteel hoe het aan dit kritiekpunt tegemoet kan komen.

In tegenstelling tot CoD: WaW zal de story-mode niet in co-op-modus gespeeld kunnen worden. Wel zullen er een aantal losse missies in de geest van Mile High Club (CoD 4) zijn, waarin wel een co-op-modus voorzien is.

Voor missies die zich in de sneeuwgebieden afspelen is het nog niet duidelijk of je de sneeuwscooters alleen kunt besturen, of ook tijdens het rijden kunt schieten. Wel is duidelijk dat je ze in een ontsnappingsscene moet gebruiken en dat je ijsmuren kunt beklimmen door de triggers op de controller te gebruiken.

Verder komt er een live-patchsysteem voor de online multiplayermode, die ervoor zorgt dat spelers geen grote downloads meer hoeven te doen. Modern Warfare 2 draait op 60 frames per seconde en heeft nog meer details dan CoD 4.

Het blad meldt verder nog dat er Riot Shields, verplaatsbare turrets en op maat gemaakte wapens voor singeplayer-vijanden in het spel zullen zitten.
Modern Warfare 2 wordt ontwikkeld door Infinity ward, dat ook deel 1 heeft gemaakt. De Amerikaanse release datum staat op 10-11-09.

Kijk hier voor de teaser, gameplaypromo of hier beneden voor de screenshots.