1 min

Amsterdam en Eindhoven scoren mondiaal goed als vestigingsplaats voor tech unicorns en technologie hub. Dit stelt een onderzoek van de databureau Dealroom.co.

In het onderzoek keken de dataexperts naar 201 techecosystemen en hoe deze in staat zijn investeringen en techtalent aan te trekken. Ook werd gekeken naar de innovatiekracht van deze bedrijven en hun economische succes.

Amsterdam aantrekkelijke vestigingsplaats

Uit de resultaten blijkt dat Amsterdam inmiddels een zeer aantrekkelijke locatie is geworden voor het vestigen van unicorns, oftewel bedrijven met een omzet van meer dan 1 miljard euro. Na Bangalore en Delhi uit India, eindigt de Nederlandse hoofdstad op de derde plaats. De meeste opkomende aantrekkelijke vestigingsplaatsen voor unicorns zijn echter in Latijns-Amerika.

Brainport in top tien

Wanneer naar techhubs wordt gekeken, dan scoort ook Eindhoven met Brainport uitstekend in de ranking. Brainport staat in de wereldwijde top tien van Dealroom.co, met een zevende plaats.

Met uitzondering van Cambridge en Oxford zijn volgens Dealroom.co alle belangrijke techhubs in de Verenigde Staten te vinden. Hierbij is de Bay Area van San Francisco nog steeds de meest aantrekkelijke, gevolgd door Boston en Cambridge.

Tip: Kabinet wijzigt wetsvoorstel massamonitoring banktransacties