2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft donderdag in Nederland de jaarlijkse Back to school-actie gelanceerd. Eerder deze week waren de Verenigde Staten en Canada al aan de beurt. De jaarlijks terugkerende actie is bedoeld om docenten en studenten te motiveren een Mac voor het komende schooljaar aan te schaffen.

Wanneer docenten en studenten voor 8 september 2009 met hun onderwijskorting een MacBook, MacBook Pro, MacBook Air of iMac kopen, krijgen zij ook extra korting op de aanschaf van een iPod. Een iPod shuffle kost daarmee nog slechts 10 euro, een iPod nano 14 euro (8 GB) of 24 euro (16 GB), een iPod classic kost dan nog 44 euro en iPod Touch komt voor 34 (8 GB), 94 (16 GB) of 194 euro (32 GB) in je bezit.

De actie geldt echter alleen in de Nederlandse online store van Apple. Apple Premium Resellers nemen geen deel aan de actie, wel kan daar met onderwijskorting een Mac gekocht worden. Docenten en studenten krijgen bij aankoop van hun Mac tijdens de Back to school-actie ook korting op iWork ’09, Microsoft Office ’08 en MobileMe, die daarmee respectievelijk 59, 117 (Home & Student-editie) en 59 euro (enkel abonnement) kost.

Waarom Apple in Nederland een andere constructie hanteert dan in andere landen is enigszins onduidelijk. Wie in de Verenigde Staten voor 8 september 2009 een MacBook, MacBook Air, MacBook Pro of iMac koopt krijgt namelijk gewoon een gratis iPod Touch en hoeft daar niet allerlei verschillende kortingsconstructies op toe te passen.

De korting wordt overigens niet meteen verrekend. Het is de bedoeling dat men eerst een in aanmerking komende Mac koopt, vervolgens een iPod. Achteraf is er dan de mogelijkheid om een kortingsclaim indienen, waarvan de status op internet te volgen is.