2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De ‘grootste promotie-actie voor de Mac ooit’ waarover wij afgelopen vrijdag berichtten bleek gisteren een feit. Apple lanceerde gisteren zijn jaarlijkse Back-to-school campagne voor Amerikaanse studenten.

Zoals we vrijdag al meldden leek het erop dat Apple voor de jaarlijkse back-to-schoolcampagne de iPod Touch als cadeautje bij aankoop van een nieuwe Mac zou doen. Dit blijkt ook daadwerkelijk zo te zijn. Met een korting van maarliefst 299 dollar is het de grootste actie in de geschiedenis van het bedrijf uit Cupertino.

Studenten die tussen drie juni en vijftien september gelijktijdig met de aankoop van een Mac ook een iPod Touch met 8 GB geheugen aanschaft krijgt de Touch gratis. Wie dat wil kan de korting ook toepassen op een duurder model iPod Touch of de iPod nano.

Om met de promotieactie mee te kunnen doen moeten de Mac en de iPod op hetzelfde moment gekocht zijn en ook op dezelfde factuur staan. Daarnaast geldt de actie alleen voor zogenaamde ‘gekwalificeerde’ Macs: MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iMac en Mac Pro. De actie geldt niet voor de Mac mini, vorige generatie 17-inch iMac, Apple TV, iPhone, iPod shuffle, iPod classic en de 4GB iPod nano. Ook tweedehandse modellen zijn uitgesloten.

Ook is de promotie met name interessant omdat ook de standaard studentenkorting naast de promotie toegepast kan worden. Hierdoor kan het voordeel oplopen tot enkele honderden euro’s. Vooralsnog is de actie alleen voor Amerikaanse studenten, docenten en andere gemachtigden. In Nederland vinden dergelijke acties meestal pas later in het jaar, in augustus of september, plaats.