2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple-topman Steve Jobs zou gisteren weer op het Apple-hoofdkantoor zijn verschenen. Apple had eerder al aangegeven dat de drijvende kracht achter het bedrijf rond eind juni zijn taken als CEO weer zou oppakken.

Medewerkers van Apple verklaarden maandag tegenover Jim Goldman van tv-station CNBC dat Steve Jobs die dag inderdaad op zijn werk was verschenen. Jobs moest de afgelopen paar maanden gas terugnemen omdat hij herstellende was van een verstoorde hormoonhuishouding, die hem veel gewicht deed verliezen. Zijn dagelijkse werkzaamheden als CEO van het bedrijf werden tijdelijk waargenomen door collega Tim Cook.

Ook uit een persbericht van het bedrijf zou blijken dat Steve Jobs terug is. Voor het eerst sinds de topman in januari dit jaar met ziekteverlof ging, bevat het persbericht waarin Apple meer dan een miljoen iPhone 3G S’s verkocht claimt te hebben, een citaat van Steve Jobs zelf. Het lijkt een bewuste keuze en geen typfout want een dag later staat hetzelfde citaat er nog steeds.

Eerder deze week ging ook al het gerucht dat Jobs een levertransplantatie zou hebben ondergaan. Volgens de zakenkrant Wall Street Journal zou dat ongeveer twee maanden geleden gebeurd zijn in de staat Tennessee. De ingreep zou nodig zijn geweest om complicaties van de alvleesklierkanker, die Jobs in 2004 overwon, te behandelen.

Apple heeft nog geen officieel statement gemaakt over de terugkeer van Steve Jobs, maar zal dat waarschijnlijk op zeer korte termijn doen. Het is vooralsnog ook onduidelijk in welke hoedanigheid Jobs zijn taken als CEO weer zal oppakken. Er wordt gesuggereerd dat de topman wel eens meer naar de achtergrond zou kunnen gaan verdwijnen om ruimte te geven aan andere topmensen binnen het bedrijf.