Momenteel is Steve Jobs, de topman van Apple, met ziekteverlof. Dat weerhoudt hem er echter niet van om nog steeds vanuit huis zaken te regelen en aan te sturen. Hij is nog steeds zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe Apple producten en strategische beslissingen aldus de Wall Street Journal.

Bronnen van de krant vertellen dat Jobs regelmatig zakelijk besprekingen voert bij hem thuis en via de telefoon. Jobs zou zelfs nog een keer zijn gespot op het bedrijfsterrein van Apple in Cupertino. Dit zou betekenen dat Steve Jobs op dit moment niet enorm ziek is. De reden van zijn ziekteverlof is nog steeds een privé aangelegenheid waar zowel Apple als Jobs geen uitspraken over doen.

Jobs zou momenteel zijn aandacht vooral hebben liggen op twee nieuwe producten van Apple, te weten de iPad 2 en de iPhone 5. De nieuwe iPad wordt binnen enkele maanden verwacht en de introductie van de iPhone 5 wordt ergens in juni verwacht.

Apple liet aan de WSJ weten: "Steve Jobs is de CEO van Apple en ook tijdens zijn ziekteverlof is en blijft hij betrokken bij belangrijke beslissingen.". Meer wilde Apple er ook niet over kwijt.

De dagelijkse leiding over Apple ligt nu in handen van Tim Cook. Cook is ook een zeer capabel persoon en verving Jobs al eens eerder, toen Jobs ook 6 maanden met ziekteverlof ging. Volgens bronnen wordt er ondanks het gemis van Jobs gewoon hard doorgewerkt aan de nieuwe producten van Apple. Wanneer Jobs weer terug zal keren en de dagelijkse leiding weer op zich neemt is niet duidelijk. Zijn ziekteverlof is voor onbepaalde tijd, exacte mededelingen hierover worden zoals eerder aangegeven niet gedaan.

Jobs werd in 2004 behandeld voor alvleesklierkanker en in 2009 onderging hij een levertransplantatie.