3min

NetApp introduceert NetApp Advance, een verzameling storageprogramma’s en -garanties, waarmee klanten hun on-premisesomgevigen toekomstbestendig kunnen maken tegen lagere kosten. Daarnaast introduceert de storage- en cloudspecialist ook een serie van flashstoragesystemen en een nieuw instapmodel.

Het nu geïntroduceerde portfolio van programma’s en garanties geeft klanten een complete storage-levenscyclus die complexe, dure en ook tijdrovende vernieuwingscycli van hun on-premisesomgevingen overbodig moet maken. Hierdoor worden deze toekomstbesteding en meer kosten-efficiënt.

De dienst zorgt dat organisaties uiteindelijk de meest efficiënte, veilige en duurzame storage krijgen, inclusief de nodige garanties van NetApp. Hiermee kunnen organisaties voldoen aan de eisen die tegenwoordig aan on-premomgevingen worden gesteld, aldus NetApp.  Denk daarbij aan het voorkomen van kosten, complexiteit en disruptie door technologische vernieuwingen. NetApp wil hier een einde aan maken met een storage-oplossing die altijd is uit te breiden.

Ook helpt het programma met het minder riskant maken van hybrid cloudmigraties door eenvoudig opschalen naar cloudgebaseerde storage mogelijk te maken wanneer de omstandigheden daarom vragen. Daarnaast biedt het voldoende security voor het vergroten van de cyberweerbaarheid en de vereisten die nodig zijn om snel te herstellen.

Concrete onderdelen

Meer concreet biedt NetApp Advance hiervoor on-premises of cloudgebaseerde storage-opties, securityoplossingen en best practices, waaronder het tegengaan van ransomware-aanvallen en het bieden van herstelexpertise. Ook biedt NetApp diverse maatregelen voor het verbeteren van de duurzaamheid en energie-efficiëntie voor het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Binnen het nu geïntroduceerde programma bieden de nieuwe NetApp Storage Lifecycle Programma’s verschillende opties. Zoals elke drie, vier of vijf jaar gratis upgrades naar de nieuwste storagecontrollers, het vervangen van storageschijven en beheerde software-updates voor onder meer ONTAP. Verder biedt het portfolio ook ondersteunende diensten als Active IQ, Cloud Insights en ONTAP Essentials.

NetApp Cloud Advantage Program

Daarnaast introduceert het NetApp Storage Lifecycle Program het NetApp Cloud Advantage Program. Via dit programma kunnen bedrijven hun oude fysieke storage controllers inruilen voor volledig te goed aan NetApp-cloudoplossingen naar keuze. Hiermee kunnen zij dan eenvoudig naar de cloud schalen en voldoen aan veranderende bedrijfseisen – en nieuwe garanties .

Verder geeft de 4:1 SAN Storage Efficiency Guarantee van NetApp de garantie dat als de efficiëntiedoelstellingen voor workloads niet worden gehaald, NetApp dit zonder kosten voor de betreffende klant herstelt. Deze garantie is beschikbaar voor alle NetApp AFF all-flash systemen.

Introductie nieuwe flashstoragesystemen

NetApp introduceerde onlangs ook zijn nieuwe AFF C-series van flashgebaseerde storagesystemen. Deze serie, bestaande uit de AFF C250-, AFF C400- en AFF C800-versies, zijn allemaal all-flash en op QLX gebaseerde storagesystemen. Deze moeten een hoge flashstoragecapaciteit leveren tegen lagere kosten en met een kleinere storage footprint.

De systemen bieden volgens NetApp hiervoor onder meer een gegarandeerde storage-efficiëntie, naadloze schaalbaarheid voor capaciteit en prestaties, en een uitstekende gegevensbeveiliging, onder meer tegen ransomware. De AFF C-series van storagesystemen draaien verder op ONTAP en worden centraal beheerd met behulp van door NetApp BlueXP voor een naadloze hybride cloudervaring. 

Instapmodel NetApp AFF A150,

NetApp introduceert verder de NetApp AFF A150, een nieuw instapmodel storagesysteem binnen de AFF A-Series familie van all-flash storagesystemen. Deze server is vooral geschikt voor bijkantoren en meer gedistribueerde omgevingen en geschikt om zakelijke storage op instapniveau te leveren.

Denk in dit laatste geval onder meer aan het bieden van betere opslagprestaties, het bieden van meer mogelijkheden om de capaciteit op te schalen en uit te breiden en het bieden van hoge beschikbaarheid met ondersteuning voor MetroCluster IP.

NetApp Advance en de nieuwe flashgebaseerde storagesystemen zijn per direct verkrijgbaar.