2min

Red Hat maakt tijdens Mobile World Congress samenwerkingen bekend met Samsung, Nvidia en Arm. Hiermee wil het bedrijf nieuwe mogelijkheden op het vlak van virtualized RAN (vRAN) en 5G realiseren.

Zo willen Red Hat en Samsung samen aan de behoeften van service providers voldoen om netwerkfunctionaliteit, interoperabiliteit en performance te valideren van een end-to-end vRAN-oplossing. Hiervoor zal het gebruikmaken van Red Hat OpenShift, Red Hat Enterprise Linux (RHEL), Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes en Red Hat Ansible Automation Platform.

Samen met Samsung wordt er gericht op een oplossing om complexiteit te verminderen en operationele- en deployment-risico’s te mitigeren met versterkte automation- en integratiemogelijkheden. Ook willen ze helpen bij de realisatie van een toekomstbestendig en flexibel netwerk dat zich aan kan passen aan snel veranderende behoeften. Dit terwijl beheerders in staat zijn op afstand updates door te voeren.

5G, vRAN en AI

De samenwerking met Arm richt zich ook op vRAN. De twee partijen ontwikkelen proofs-of-concept voor energie-efficiëntie. In het bijzonder door Red Hat OpenShift en RHEL op Arm Neoverse CPU’s te gebruiken. Deze CPU-architectuur richt zich op hoge prestaties en energie-efficiënte. Dit voor het sneller draaien van cloud-native apps voor 5G-netwerken met lage latency.

De twee partijen hebben een aantal gebruikstoepassingen voor ogen. Ten eerste noemen ze gevirtualiseerde implementatie van RAN-workloads, door gebruik te maken van Red Hat OpenShift voor gecontaineriseerde mogelijkheden. Daarnaast denken ze aan het gebruiken van Centralized Unit (CU)- en Distributed Unit (DU)-bouwblokken voor het ondersteunen van 5G- en RAN-deployments. Tot slot gaat het om edge-toepassingen, zoals applicatie-processing.

De samenwerking met Nvidia leidt op zijn beurt weer tot ondersteuning van Red Hat OpenShift voor Nvidia converged accelerators en Aerial SDK voor software-defined 5G vRAN- en AI-applicaties. Dit moet bedrijven helpen bij het realiseren van een composable infrastructuur, zodat ze kunnen voldoen aan de dataverzoeken van veeleisende applicaties voor edge computing, private 5G en AI.