2min

Tags in dit artikel

, , ,

Red Hat en Intel breiden hun bestaande samenwerking op het gebied van 5G-technologie verder uit. Deze diepere samenwerking moet er volgens beide leveranciers toe leiden dat hun productontwikkeling voor 5G nog beter op elkaar wordt afgestemd.

De nu uitgebreide samenwerking tussen Red Hat en Intel moet uiteindelijk een geautomatiseerde cloud-native infrastructuur gaan opleveren voor het leveren van 5G-diensten. Concreet moet de samenwerking de productontwikkeling op het gebied van 5G Radio Access networks (RAN) en 5G core-omgevingen. Ook moeten verschillende 5G-oplossingen en -toepassingen uiteindelijk snel en makkelijk via open-sourceprojecten als Kubernetes zijn te verspreiden.

Daarnaast moeten deze oplossingen en toepassingen ook als complete commerciële producten beschikbaar komen, die operators snel kunnen uitrollen. Hiermee kunnen zij dan hun netwerken, van de cloud tot edge-omgevingen, optimaliseren voor nieuwe use cases en diensten.

Kubernetes met Intel-technologie

Red Hat en Intel combineren voor deze doelen onder meer het Kubernetes-orkestratieplatform Red Het OpenShift met chipsets en software van Intel. Denk hierbij onder meer aan Intel Xeon Scalabale-processors, Intel Ethernet Network Adapters, FlexRan reference software en de Open Network Edge Services (OpenNess) edge computing software toolkit.

Hybrid multicloud en 5G-referentiearchitectuur

De partijen gaan veder samenwerken in het leveren van hybrid multiclouddiensten met Red Hat OpenShift applicatiediensten, het optimaliseren van 5G-infrastructuur met Red Hat OpenShift Container Storage, Red Hat OpenShift, Red Hat Enterprise Linux (RHEL) en de Intel OpenNess-technologie.

Red Hat en Intel leveren ook een gezamenlijke 5G-referentiearchitectuur voor 5G vRAN-optimalisatie. Dit met behulp van Red Hat Container Storage Platform en OpenNess Kubernetes Operators. Hierbij worden ook diverse 5G hardware-leveranciers betrokken, aldus beide partijen.

Overige oplossingen en -toepassingen

Daarnaast gaan Red Hat en Intel geoptimaliseerde edge-netwerkdiensten en -oplossingen leveren, zoals edge appliances en private LTE- en 5G-oplossingen. Ook gaan ze oplossingen leveren rondom SD-WAN, networking en security. Verder komen beide leveranciers met doelgerichte toolkits en libraries voor ontwikkelaars van edge-diensten en -oplossingen. De focus voor deze diensten liggen onder meer op het gebied van AI, machine learning en mediadistributie.

Tip: Red Hat voelt zich onoverwinnelijk met OpenShift onder vleugel IBM