min

Tags in dit artikel

,

Als het aan Eurocommissaris Neelie Kroes ligt, dan zal de lopende Microsoft-zaak opgelost zijn voor dat haar periode als Eurocommissaris afloopt.

De ambtenaren van de Eurocommissaris zijn de Microsoft-zaak aan het onderzoeken. De zaak gaat over dat er bij de levering van Windows 7, de computergebruiker de keus krijgt uit verschillende internetbrowsers. Door het aanbod krijgen de Europese gebruikers een keuzescherm waarin ze kunnen kiezen welke browsers ze willen installeren en kunnen ook een andere standaard browser kiezen.

Volgens Kroes is de zaak bijna rond, alleen de juristen moeten nog het laatste werk doen. De reden waarom Kroes de zaak snel wilt hebben opgelost is omdat ze zo min mogelijk zaken open wilt laten staan voor haar opvolger.

Ook wil Kroes ervoor zorgen dat de zaak over het bedrijf Qualcomm sneller word opgelost. Het bedrijf dat misbruik had gemaakt van zijn dominante marktpositie. Toch zal dit waarschijnlijk niet lukken met het onderzoek over de overname van Sun door Oracle. De uitslag van die zaak komt volgend jaar. Wel zegt Kroes dat ze zichzelf niet onder druk gaat zetten om de zaken af te ronden.