2min

Tags in dit artikel

, , ,

Panasonic heeft bekendgemaakt dat zijn robuuste TOUGHBOOK 40 voortaan uitgerust kan worden met de Eclypt Core Encrypted Internal SSD van Viasat.

De TOUGHBOOK 40 is gemaakt voor militaire doeleinden, maar wordt bijvoorbeeld ook ingezet voor grenscontroles en nooddiensten. Deze sectoren kunnen voortaan ook kiezen de notebook uit te rusten met een “solid state self-encrypting hard drive”, die een Britse certificering heeft oor het beveiligen van zeer geheime (Top Secret) informatie. Ook is de SSD gecertificeerd voor gebruik door de NAVO en andere Europese landen.

“Dit is de volgende stap in het uitbreiden van onze samenwerking met Viasat om drives van het hoogste niveau te bieden in onze TOUGHBOOK-lijn”, aldus Jon Tucker, General Manager Engineering, Product & Mobility Solutions bij Panasonic. “Met de huidige geopolitieke spanningen in Europa en elders, groeit de vraag naar dit type zeer veilige, robuuste en modulaire flexibele devices elke dag.”

Viasat encryptie in TOUGHBOOK 40

We waren recent te gast bij Panasonic om meer over de TOUGHBOOK 40 te weten te komen. De robuuste laptop is met name bedoeld voor gebruik door Defensie, waar de eisen aan security, robuustheid en communicatie hoog liggen.

“We zijn verheugd om onze samenwerking met Panasonic uit te breiden en Viasat encryptie te integreren in de TOUGHBOOK 40, om Defensie-gebruikers next-generation rugged en zeer veilige devices te bieden”, geeft managing director Viasat UK Hisham Awad aan. “Ontworpen en gefabriceerd in de UK, combineert Viasats Eclypt veilige data-at-rest technologie verfijnde authenticatie, entire-disk encryptie en dataopslag in een fraudebestendige interne of draagbare hardware.”

Awad geeft aan dat bij het verlies van het apparaat de SSD helpt te verzekeren dat de data beschermd en beveiligd is als de stroom uitstaat.

Lees ook ons verslag over de tour door de TOUGHBOOK European Configuration & Service Centre in Cardiff, waarin we wat meer ingaan op het nieuwste Panasonic-model.