1 min

Tags in dit artikel

, ,

Panasonic heeft drie nieuwe modellen onthuld van haar verstevigde Toughbook laptopserie. Het bedrijf heeft een bestaand 14 inch model vernieuwd en twee nieuwe 12,1 inch modellen toegevoegd.

Volgens het bedrijf kan men de nieuwe laptops van een hoogste van 76 cm laten vallen om vervolgens te ontdekken dat hij nog werkt. Ook moeten de nieuwe modellen een druk van 100 kilogram kunnen weerstaan en een glas water over de laptop vormt ook geen probleem.

Voor diegene die dit niet genoeg vindt en bang is dat de harde schijf beschadigd kan raken biedt Panasonic de mogelijk om een SSD-schijf van 16 GB te plaatsen. Een Solid State Disk bestaat namelijk uit flash-geheugen en dat kan beter tegen een stootje dan een normale harde schijf.

Het bedrijf claimt verder dat de twee kleine 12,1 inch T7 en W7-modellen een batterijduur hebben van zeven uur. Wanneer men ervoor kiest om ook HSDPA-functionaliteit te hebben gaat de batterij een half uur minder lang mee.

Het bedrijf hoopt dat het met de introductie van de nieuwe modellen een grotere rol gaat spelen in de ultradraagbare markt.