Sony is een partnerschap aangegaan met Netflix waarmee het toegang krijgt tot de online bibliotheek van de videogigant. Zo wil Sony het in de toekomst mogelijk gaan maken dat gebruikers in de Verenigde Staten films voor de PS3 kunnen huren.

PS3-gebruikers in de Verenigde Staten die al een abonnement bij Netflix hebben, zijn in staat om direct films uit de bibliotheek van Netflix te streamen zonder extra kosten.

Met deze zet hoopt Sony de strijd te winnen van de Xbox 360-console. Sony wil naast het gebruikelijke gamen meer dan alleen games aanbieden aan zijn klanten.

Jack Tretton van Sony Amerika vertelt dat het DNA van Sony bij het gamen ligt, maar sinds drie jaar gelden met de introductie van de PS3 zijn er meer dingen mogelijk op een console naast alleen gamen.

Microsoft biedt Xbox 360-gebruikers al toegang tot de Netflix-bibliotheek, alleen is het verschil dat je bij Xbox moet betalen voor een Xbox Live Gold-lidmaatschap en dus ook Netflix-toegang.

De Netflix-videotheek was oorspronkelijk bedoeld voor op een apart Blu-ray-schijfje, maar zal nu toch in een software-update worden toegevoegd aan de mogelijkheden van de PS3. De update zal rond november beschikbaar zijn.