Netflix heeft naar buiten gebracht dat zijn ledenbasis de streamingdienst het meest raadpleegd wordt via de PlayStation 3. Dit betekent dat deze console onder andere de Xbox 360, Apple TV en verscheidene streaming-apparaten verslaat. De PC is overigens buiten beschouwing gelaten bij deze cijfers.

Netflix CEO Reed Hastings liet weten dat de PlayStation 3 niet alleen de Xbox 360 en Apple TV heeft verslagen, er zijn zelfs tijden geweest waarop de PlayStation 3 meer gebruikt wordt dan de PC, hierdoor is het volgens Netflix het meest populaire systeem, wanneer de cijfers globaal bekeken worden. Op het moment is de PC overigens nog steeds het meest gebruikte apparaat.

De Netflix-gebruikerservaring op de PlayStation 3 is sinds de lancering van de dienst in 2009 veel verbeterd, in het begin moesten gebruikers de dienst raadplegen door middel van een speciale disc, die in het systeem geplaatst moest worden. Later lijkt er een goede werkrelatie gecreëerd te zijn tussen Sony en Netflix, zo is de PlayStation 3 zelfs de eerste console die zich kon onderscheiden van de andere systemen met de introductie van 1080p-video, 5.1 Dolby Surround Sound en frequente interface-updates van Netflix.