2min

Het recent gesloten partnership tussen Cisco en Nutanix heeft gevolgen voor het HyperFlex-aabod van Cisco. Dit aanbod zal volledig verdwijnen, zoals eerder al voorspeld werd in geruchten.

Eind augustus introduceerden Cisco en Nutanix een oplossing voor een eenvoudigere overstap naar hybride multicloudomgevingen. De oplossing zou ontstaan uit de combinatie van de Cisco SaaS-beheerde rekenkracht- en netwerkinfrastructuur, Cisco UCS, Cisco Intersight en het Nutanix Cloud Platform. Cisco is volledig verantwoordleijk voor het aanbieden van de oplossing, maar dat aanbod laat nog tot eind november op zich wachten.

Einde HyperFlex

Het partnership blijkt nu ook het einde voor HyperFlex van de netwerkapparatuur-aanbieder. Daar deden eerder al geruchten over de ronde, maar Cisco maakt het nu definitief.

HyperFlex Data Platform (HXDP)-software zal het laatste abonnement uitdelen op 28 februari 2029. Daarna zijn abonnementen en ondersteuning voor de producten onbeschikbaar. Vanaf 12 september 2024 worden er geen gerelateerde producten meer te koop aangeboden.

Mislukte overname eindigt in partnership

Forbes duidt het partnership tussen Cisco en Nutanix in het kader van de mislukte overname in 2015. Het cloudcomputing-bedrijf ging dat jaar na de beurs, nadat onderhandelingen met Cisco werden afgebroken. De netwerkapparatuur-aanbieder bracht een bod uit dat volgens Nutanix onder de waarde van het bedrijf lag.

Cisco richtte zijn pijlen vervolgens op Springpath. Een aanbieder van hyperconvergence-software die niet net zoals Nutanix miljarden eiste, maar voor 320 miljoen werd overgekocht. De overname leverde de HXDP-software op.

Nutanix zou echter de bovenhand houden op vlak van marktaandeel, voornamelijk door een HCI-technologie te leveren die meer kan dan het consolideren van de datacenterinfrastructuur.

Lees ook: Nutanix’ cloudvisie voor de komende 10 jaar; draai je workloads overal

Een tabel met de verschillende soorten gegevens.

Bron: Cisco