2min

Dell Technologies laat klanten makkelijker en tegen minder kosten data processing units (DPU’s) gebruiken. In plaats van nieuwe servers aan te schaffen, kunnen klanten met speciale kits hun bestaande 15G op Intel gebaseerde servers voor DPU-functionaliteit upgraden.

Dell Technologies biedt klanten al langere tijd het gebruik van DPU’s aan. Dit in samenwerking met VMware, zodat zij meer voordeel halen uit hun snel veranderende VMware vSphere- en NSX-omgevingen.

Het Dell- en VMware-programma hiervoor is gebaseerd op de NVIDIA Bluefield- en AMD Pensando DSC2 DPU’s.

DPU’s

Met de DPU’s kunnen bedrijven onder meer hun infrastructuurdiensten offloaden, zoals het weghalen van netwerk-, storage- en securitytaken van de serverprocessor. Dit maakt op de serverprocessor processorcycli vrij.

De DPU’s maken het vervolgens via de ingebouwde accelerators mogelijk de netwerk-, storage- en securityhandelingen te versnellen. Dit moet leiden tot meer efficiency, betere en snellere prestaties en meer security.

Nieuwe gebruikerskits voor serverupgrades

De recente aankondiging van gebruikerskits voor DPU’s moet het klanten makkelijker maken VMware-software en DPU’s te gebruiken. In plaats van dat zij hiervoor nieuwe servers moeten aanschaffen, kunnen nu ook hun bestaande 15G op Intel gebaseerde servers van een upgrade worden voorzien.

Meer concreet zorgt Dell ervoor dat de DPU-technologie op de serverplatforms van klanten wordt geïnstalleerd, waarna deze direct alle voordelen van DPU’s kunnen benutten. Naar eigen zeggen loopt de techgigant met het mogelijk maken van VMware vSphere en het retrofitten van DPU’s op bestaande servers voorop.

Geïnteresseerden kunnen met Dell Technologies contact opnemen en bespreken welke DPU’s en welke specifieke klantenkits zij nodig hebben.

Lees ook: Nvidia en Dell versterken virtualisatie-workloads met BlueField DPU’s