2min

NexGen Cloud ontwikkelt de eerste Europese AI Supercloud-omgeving. Hiermee wil het bedrijf de ontwikkeling van AI-applicaties door Europese bedrijven flink bevorderen.

NextGen Cloud, een IaaS-aanbieder en partner van Nvidia, investeert 1 miljard dollar in het ontwikkelen van de eerste Europese AI Supercloud-omgeving. Met dit platform moet het voor Europese bedrijven makkelijker worden AI en aanverwante applicaties te ontwikkelen.

Speciaal Europees platform

De AI Supercloud-omgeving is een dedicated platform voor rekenkracht dat moet voldoen aan de toenemende vraag naar deze capaciteit voor AI door bedrijven.

Doordat het platform zich specifiek op Europese bedrijven richt, kunnen deze makkelijker gevoelige AI-applicaties ontwikkelen en daarbij aan de juiste EU-wet- en privacyregelgeving voldoen.

Hierbij gaat het vooral om AI-oplossingen voor de gezondheidszorg, de financiële dienstverlening en de media- en entertainmentsectoren. Daarnaast besparen bedrijven door het gebruik van dit platform kosten, aangezien de benodigde diensten en GPU-capaciteit vanuit binnen de regio wordt geleverd.

576 miljoen dollar aan nieuwe hardware

NextGen Cloud AI Supercloud wordt aangeboden vanuit Europese datacenters. In totaal zijn voor de Europese AI Supercloud binnen de datacenters van NextGen Cloud tegen juni 2024 20.000 NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s actief die het platform ondersteunen. Ook draaien de datacenters op herbruikbare energie.

NextGen Cloud heeft op dit moment al 576 miljoen dollar geïnvesteerd in nieuwe hardware die de AI Supercloud moet gaan ondersteunen.

Beschikbaar in oktober

De AI Supercloud-omgeving komt vanaf oktober dit jaar beschikbaar en kunnen de eerste pre-orders worden geplaatst. Geïnteresseerde bedrijven kunnen de komende 12 maanden toegang tot dit platform krijgen via het recent aangekondigde NextGen Hyperstack-platform. Dit is een cloudplatform op basis van Nvidia GPU’s dat voor de Europese markt direct-to-compute GPU-gegenereerde cloudtoegang mogelijk maakt.

Tip: Waarom de supercloud een realiteit moet worden