1 min

De Uniserver Group-naam verdwijnt. In de plaats zal de naam Atomic gebruikt worden. Dat moet benadrukken dat de organisatie uit is gegroeid tot een groep bedrijven. Centraal blijft nog steeds het aanbod van kennis over cloudoplossingen.

Met Atomic wil de oude Uniserver Group bekendheid verwerven in heel Europa. Europese bedrijven mogen zich verwachten aan een breed portfolio van kennis om de cloud-infrastructuur te ondersteunen.

Ronald Bezuur, oprichter van de Uniserver Group, duidt in een persbericht wat Atomic te bieden heeft: “De afzonderlijk opererende bedrijven Uniserver, Cloudnation en Revodata vertegenwoordigen daarbij cruciale bouwstenen voor de ontwikkeling van uitmuntende cloudoplossingen. Met Atomic ontwikkelen we ons tot een collectief van vooraanstaande Europese cloud-first bedrijven met ruim 200 experts. Deze experts kunnen samenwerken als één geheel en geven de digitale innovatie een boost met oplossingen voor private, public en hybride cloudomgevingen.”

Centralisering van expertise

Het aantal experten hoopt de groep, waar Uniserver, Cloudnation en Revodata onderdeel van zijn, in de toekomst nog verder uit te breiden. Om naar andere gebieden door te groeien, probeert Atomic namelijk overnames te maken. De eigenheid van ieder bedrijf dat opereert onder de Atomic-vlag, belooft het bedrijf wel te behouden.

Voor klanten is dat misschien minder duidelijk door de creatie van een overkoepelend aanspreekpunt. Daarin zal de collectieve kennis van de cloudspecialist worden opgenomen.

Lees ook: Waarom de supercloud een realiteit moet worden