ARM investeert in Raspberry Pi en verstevigt samenwerking

ARM investeert in Raspberry Pi en verstevigt samenwerking

Het Britse chipbedrijf ARM heeft onlangs een minderheidsbelang genomen in de open-source microcomputermaker Raspberry Pi. Doel van de investering is onder meer het verder het ontwikkelen van een platform voor edge- en IoT-toepassingen.

ARM en Raspberry Pi werken al sinds 2008 nauw met elkaar samen; laatstgenoemde baseert zijn platform op de technologie van de chiptechnologiespecialist. De SoC’s van Raspberry Pi beschikken over ARM-cores.

Verstevigen edge- en IoT-ontwikkeling

Met het minderheidsbelang wil ARM deze samenwerking verstevigen met een strategische investering. Deze stap is vooral ingegeven om de Raspberry Pi-technologie verder te ontwikkelen, voornamelijk voor edge computing- en IoT-toepassingen. Onlangs lanceerde Raspberry Pi zijn Model 5-versie van de microcomputer.

Hoe precies de nauwere samenwerking tussen de chip- en hardwarespecialist er verder precies uit gaat zien, is niet bekendgemaakt. De investering van de chiptechnologiespecialist brengt Raspberry Pi waarschijnlijk meer cash voor de verdere ontwikkeling van zijn platforms.

Tegenwicht tegen RISC-V-technologie

 ARM wil misschien ook de samenwerking verstevigen om een tegenwicht te kunnen vormen voor de opkomst van op RISC-V gebaseerde processors voor edge-, IoT- en AI-toepassingen.

Overigens investeerde de chipdivisie van Sony eerder dit jaar ook in Raspberry Pi. Deze chipproducent wil hiermee vooral gebruikers van het microcomputerplatform toegang laten krijgen tot edge AI-features.

Lees ook: Chipdivisie Sony investeert in Raspberry PI voor edge AI features