Arm en Microsoft werken samen om data makkelijker van IoT-sensors naar de public cloud-omgeving Azure van Microsoft te brengen en weer terug. Dit leidt dan tot een complete AI tool chain, zo maakte Microsoft onlangs bekend.

Concreet gaat de nu aangekondigde samenwerking om het ontwikkelen van een zo compleet mogelijke ‘AI-toolchain’ tussen op Arm-chipsets gebaseerde IoT-devices en de Azure public cloud. Met deze AI-toolchain kan data worden geoffload naar de public cloudomgeving en na verwerking weer terug, maar ook bijvoorbeeld signalen worden verstuurd voor onderhoud. Denk hierbij aan data die afkomstig is van onder andere intelligente op computer-vison gebaseerde camera’s, ‘connected’ voertuigen, AI gateways en andere intelligente appliances.

Complete gestroomlijnde ervaring

De tussen Arm en Microsoft te ontwikkelen toolchain moet hiervoor uiteindelijk een complete en gestroomlijnde AI-ervaring gaan bieden, zo geeft de techgigant aan. Beide partijen gaan het dus mogelijk maken dat de van Arm voorziene IoT-devices de AI-technologie vanuit Microsoft Azure kunnen gaan gebruiken en zo nog meer AI naar de edge wordt gebracht.

Azure- Ready Silicon-programma

Microsoft geeft aan dat het ook met andere chipsetfabrikanten wil gaan samenwerken om de combinatie tussen intelligente IoT-devices en de AI-mogelijkheden vanuit Azure tot een verder succes te maken.

Hiervoor heeft de techgigant het Azure- Ready Silicon-programma opgericht. Dit samenwerkingsprogramma richt zich op het ontwikkelen van de juiste chipsetvereisten voor het certificeren van intelligente IoT-devices. Op deze manier kunnen de ontwikkelaars van devices ervan uitgaan dat zijn over verschillende chipset-opties kunnen beschikken die makkelijk op Azure draaien en meteen beschikbaar zijn.

Dit betekent dat de chipsets moeten voldoen aan bepaalde eisen voor security, connectiviteit en rekenkracht. Daarnaast zullen zij geschikt moeten zijn voor een reeks aan klantenscenario’s, -vereisten en devicecategorieën. Al deze vereisten worden dus in het Azure- Ready Silicon-programma vastgelegd.

Tip: Windows Virtual Desktop maakt desktop-virtualisatie breed beschikbaar