Apple heeft zojuist uitnodigingen verstuurd voor een media-event op woensdag 27 januari. "Come see our latest creation", valt er op de uitnodiging te lezen die buiten dat weinig onthult, maar waar inmiddels al druk over gespeculeerd wordt.


Het evenement gaat plaatsvinden in San Francisco en begint om 10:00 uur lokale tijd (19:00 uur Nederlandse tijd). Apple heeft daarvoor het Yerba Buena Center for the Arts afgehuurd, een podium dat het bedrijf wel vaker gebruikt heeft voor grote productaankondigingen, zoals bijvoorbeeld nieuwe MacBooks en iPods.

De verwachting is dat Apple dit evenement gaat gebruiken om de langverwachte tablet te introduceren. De afgelopen paar weken draait de geruchtenmolen rond deze tablet op volle toeren. Meest recente gerucht is dat het apparaat een ‘iPhone op steroïden’ zou zijn en aangedreven zou worden door een krachtige ARM-processor.

Naar verwachting gaat de tablet draaien op een nieuwe versie van het iPhone OS, iPhone OS 4.0. Deze nieuwe versie van de iPhone-software zou naar verluidt ook op ditzelfde evenement geïntroduceerd worden en vervolgens als bèta beschikbaar komen voor ontwikkelaars. Het gerucht gaat dat de software een speciale simulator bevat, waarmee applicaties eenvoudig voor gebruik met hogere resoluties aangepast kunnen worden.

Volgens Engadget, dat normaal gesproken niet van speculeren houdt, suggereren het gebruik van verfspatten en het woord ‘creation’ dat de focus van de tablet wel eens zou kunnen liggen op kunst, muziek en het maken van films. "Misschien komen we er eindelijk achter wat het doel van een Apple-tablet is", aldus de website.