‘Tablet, iPhone OS 4 en iLife ’10 op media-event’

De laatste dagen wordt er veel gespeculeerd over de verwachte tablet en wat Apple verder nog tijdens het media-event op 27 januari zal onthullen. Een tipgever meldde ons onlangs enkele details over wat we aankomende woensdag kunnen verwachten.

‘Tablet, iPhone OS 4 en iLife ’10 op media-event’
Volgens hem staat de tablet, naar verluidt Apples ‘nieuwe creatie’ zoals aangekondigd in de uitnodiging van maandag 18 januari, sowieso op het programma. Details hierover heeft hij naar eigen zeggen niet, maar de afgelopen week kwamen veel van deze details al via andere media naar buiten. Zo publiceerde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal een uitgebreid artikel met daarin de visie van Apple ten aanzien van de tablet: één apparaat voor het hele gezin, bedoeld om de oude media zoals tekstboeken, kranten en televisie, opnieuw vorm te geven.

AppleInsider maakte ons, op basis van bronnen, afgelopen vrijdag bekend dat de tablet ‘lijkt op de eerste generatie iPhone’, compleet met functionaliteiten van de iPhone 3GS en diens bijbehorende knoppen en in- en outputs, maar met één afwezige: de camera. Deze berichtgeving staat echter wel volkomen haaks op de geruchten die de afgelopen maanden op het internet opdoken. Vaak kwam het gerucht dat de tablet over een camera zou beschikken weer boven water, maar telkens werd het ook weer ontkracht. Zelfs afgelopen weekend dook er nog een bericht op dat de tablet toch over een camera zou beschikken. Voorlopig blijft het gissen, woensdag zullen we het zeker weten.

Naast de tablet staat volgens onze bron ook iPhone OS 4 op de rol, temeer omdat de tablet volgens hem ook op het iPhone OS draait. Ook hierover weinig bijkomende informatie. Wel zei hij dat de gebruikersinterface voor zover hij wist niet veel veranderd zal zijn, dit komt overeen met de berichtgeving van Boy Genius Report. Hij zei hier echter geen specifieke informatie over te hebben. Ook gaf hij aan iets gehoord te hebben over de bluetooth-mogelijkheid van de iPod touch. Deze zou in staat gesteld worden om met andere apparaten te synchroniseren. Ook hierbij is onduidelijk wat dit precies betekent en wanneer dat zal gaan gebeuren.

Tot slot zei hij ons dat ook een nieuwe versie van iLife tijdens het event geïntroduceerd zal worden. Hier geldt wederom dat hij daarover geen bijkomende informatie had. In het verleden hebben wij al meer correcte informatie van hem ontvangen, vandaar dat wij hem zien als een betrouwbare bron. Zo wist hij ons in september te vertellen wat het uiteindelijke buildnummer van Mac OS X Snow Leopard zou zijn en ook bij zijn voorspelling voor het media-event in september vorig jaar gooide hij hoge ogen. Op de iPod touch mét camera na, meldde hij toen dat iPhone OS 3.1, een nieuwe iPod nano, nieuwe iPod touch en iTunes 9 gelanceerd zouden worden.

Zoals we afgelopen week al aankondigden, zal Techzine aankomende woensdag live verslag doen van het media-event van Apple. Via techzine.nl/live kun je daar in woord én beeld het evenement volgen. De tekstupdates zullen worden verzorgd door Techzines Apple Redacteur Michel Lusthof. Foto’s, polls en dergelijke vallen onder de verantwoordelijkheid van Niek van Rijswijk, beter bekend als moderator ‘Eldariel’ op het Techzine Forum. Op techzine.nl/live kun je nu al je e-mailadres achterlaten zodat je een herinneringsmailtje krijgt voordat het event van start gaat. Zo hoef je dus niets te missen!

Bron:Techzine Redactie