2min

Tags in dit artikel

, , ,

HPE heeft bevestigd dat er een akkoord ligt voor de overname van Juniper Networks. Voor een aandeel Juniper betaalt HPE 40 dollar (zo’n 36,60 euro). De totale overnameprijs komt uit op ongeveer 12,8 miljard euro.

Dinsdag lekte al uit dat HPE in vergevorderde gesprekken was over de acquisitie van Juniper. Nu de partijen tot in detail overeenstemming hebben bereikt, maken ze ook zelf de overname bekend. “HPE’s overname van Juniper vertegenwoordigt een belangrijk keerpunt in de industrie en zal de dynamiek in de netwerkmarkt veranderen en klanten en partners een nieuw alternatief bieden dat aan hun zwaarste eisen voldoet”, luidt de eerste publieke reactie van HPE-CEO Antonio Neri.

Toekomst

HPE spreekt de verwachting uit dat het met de overname zijn netwerkactiviteiten verdubbelt. Het bedrijf beschikt al over Aruba, met Juniper komt daar nog eens een grote netwerkleverancier bij. De combinatie moet de huidige edge-to-cloudstrategie van HPE dan ook versterken. De gecombineerde activiteiten zullen bedrijven van iedere omvang voorzien van “een compleet, veilig portfolio dat de netwerkarchitectuur mogelijk maakt voor het beheren en vereenvoudigen van hun uitbreidende en complexer wordende connectiviteitsbehoeften”. HPE ziet hierin een bijzondere rol weggelegd voor artificial intelligence, waar Juniper over beschikt met Mist AI.

In een losse analyse beschrijven we wat Juniper interessant maakt voor HPE. Daarin behandelen we ook Mist AI. Meer daarover in ons los artikel.

De huidige CEO van Juniper, Rami Rahim, zal de leiding krijgen over de gecombineerde netwerkactiviteiten van HPE. Hij zal nauw samenwerken met Neri. Wat er op termijn precies met de positionering van Juniper en Aruba gebeurt, is ons op basis van de aankondiging niet helemaal duidelijk. De netwerkactiviteiten van beide merken verschillen echter flink van elkaar.

De overname moet nog goedgekeurd worden door toezichthouders. HPE verwacht dat de overname eind 2024 of begin 2025 afgerond wordt.