2min

De Oracle Cloud Infrastructure beschikt nu over de Generative AI-service. Hiermee wordt het eenvoudiger om apps op OCI gebruik te laten maken van large language models en generatieve AI.

De nieuwe dienst biedt hiervoor LLM’s van Cohere en Meta aan. Meta’s Llama-2 is het meest geschikt voor het genereren van tekst, terwijl Cohere de drie modellen ‘Command’, ‘Summarize’, en ‘Embed’ aanbiedt. Command is geschikt voor tekstgeneratie, Summarize is meer getraind om kwalitatieve samenvattingen te genereren door de belangrijkste informatie uit documenten te halen en Embed converteert tekst naar vector embeddings.

Modellen aanpassen

Gebruikers van de nieuwe Oracle-service kunnen deze modellen integreren in hun apps en vervolgens de modellen verder verfijnen met hun eigen data. Oracle ondersteunt dit proces met retrieval augmented generation (RAG)-technieken, waardoor de modellen beter interne taken en bedrijfsprocessen kunnen begrijpen.

Ocd algemene AI-service nu beschikbaar.

Om dit te ondersteunen, biedt Oracle de OCI Generative AI Agents-service in beta aan. Met een RAG-agent kunnen LLM’s worden gebruikt met enterprise search op OCI Open Search om context te bieden bij zoekresultaten, met gegevens van een enterprise organisatie. De agent ondersteunt verschillende databronnen en moet altijd up-to-date zijn.

In eerste instantie support Oracle alleen OCI OpenSearch, maar later zullen andere tools ook ondersteuning krijgen. Oracle zal ook voorgeconfigureerde agent-acties introduceren voor zijn softwareapplicaties, zoals de Fusion Cloud Applications Suite, NetSuite en Cerner.

Deze lancering is onderdeel van het bredere AI-aanbod van Oracle. “Door generatieve AI te integreren in zijn portfolio van cloudapplicaties, waaronder ERP, HCM, SCM en CX, stelt Oracle klanten in staat te profiteren van de nieuwste innovaties binnen hun bestaande bedrijfsprocessen”, sluit het bedrijf af.