2min

Het private cloudplatform Vultr introduceert het Vultr CDN-platform waarmee (media)bedrijven hun content dichter tegen de rand van hun netwerk kunnen plaatsen. Het voordeel van het platform is dat er niet wordt ingeboet op security.

Het CDN-platform van Vultr biedt klanten een cloudgebaseerde netwerkomgeving voor het snel, veilig en betrouwbaar distribueren van content en media wereldwijd. Daarnaast is dit netwerk geoptimaliseerd voor onder meer content acceleration, API-caching en het optimaliseren van beelden.

Met behulp van de Vultr-dienst Cloud Compute kunnen klanten ook hun Vultr CDN-netwerk op een intelligente manier automatisch op- en afschalen en de juiste locaties kiezen voor het afleveren van de content. Dit moet tijd en geld besparen, is de gedachte.

Security en low latency

Meer specifiek biedt het Vultr CDN distributiemogelijkheden op zes continenten. Dit verloopt via een robuuste infrastructuur met low latency en high speed content delivery die verdeeld is over verschillende datacenters wereldwijd. Volgens het bedrijf gaat het om het grootste wereldwijde cloudplatform dat volledig in private handen is.

Het CDN-netwerk biedt ook de beste ingebouwde security- en compliance-features. Het gaat hierbij om onder andere AI Blocking en Bad Bots Blocking. Dit moet de content en andere digitale assets beschermen tegen verschillende cyberbedreigingen.

Het CDN-platform integreert verder met verschillende populaire CMS-systemen om de Vultr CDN cached content verder te kunnen verspreiden. Dit moet latency en aangekondigde downtimeverminderen. Eindgebruikers krijgen daardoor altijd de beste contentervaringen. Om de latency nog verder te verminderen, biedt het platform nog wereldwijde object caching.

Abonnement voor snelle noden

Het Vultr CND-platform is beschikbaar vanaf 10 dollar per maand. Voor gebruikers die een zeer hoge snelheid nodig hebben, biedt de cloudaanbieder een zogenoemd ‘high frequency’-abonnement. Dit laatste abonnement draait daarbij op servers met vCPU’s met een zeer hoge kloksnelheid en NVMe lokale storagecapaciteit. Deze servers zijn daarbij geoptimaliseerd voor websites en CMS-systemen.

Tip! Google maakt Media CDN beschikbaar