Apple brengt op zijn website een eerbetoon aan de onlangs overleden Jerome B. York. York, die lid was van Apples Raad van Bestuur, overleed dinsdagnacht aan de gevolgen van een hersenaneurysma. Jerome B. York, beter bekend als Jerry, werd 71 jaar.

Apple heeft op de voorpagina van zijn website alle productaankondigingen, waaronder die van de iPad, verwijderd. In plaats daarvan wordt er nu een foto van York afgebeeld, met daarnaast de volgende tekst: "Met groot verdriet melden wij het verlies van een goede vriend en lid van onze bedrijfsfamilie, Jerry York. York had in 1997 de moed om lid te worden van Apples Raad van Bestuur, toen velen over de toekomst van het bedrijf twijfelden, en wist met zijn buitengewone karakter, bedrijfsexpertise en leiderschap Apple voor meer dan een decennium op koers te houden. Jerry was uniek – en we zullen hem erg missen."

"Jerry werd in 1997 lid van Apples Raad van Bestuur, toen menigeen twijfels had over de toekomst van het bedrijf. Hij was geruime tijd een vaste waarde in de RvB met expertise en inzichten over financiën en bedrijfsvoering", aldus Steve Jobs, Apples CEO. "Het is een voorrecht geweest om Jerry te mogen kennen en met hem te mogen werken en ik zal hem erg missen."

York is bij slechts weinig mensen bekend, maar werd in 1997 door Steve Jobs zelf gekozen, toen de huidig Apple-topman de functie van ‘interim-CEO’ mocht gaan bekleden nadat voormalig CEO Gil Amelio het bedrijf verliet. Enkele jaren eerder had Jobs, vanwege ruzie op managementniveau, het bedrijf verlaten om NeXT op te richten. NeXTSTEP, een van Jobs’ creaties, vormde later weer de basis voor het Mac OS X-besturingssysteem. Voor Apple was York werkzaam bij onder meer IBM en Chrysler, waar hij de functie van Chief Financial Officer bekleedde.