2min Devices

Leven Steve Jobs centraal in viering Apple

Na het overlijden van de voormalige voorman van Apple, Steve Jobs, zijn er vele tranen gevloeid en lovende woorden gesproken. Tim Cook, de nieuwe CEO van Apple, wil het niet daarbij laten. Hij organiseert op woensdag 19 oktober een viering die volledig in het teken staat van het leven van Jobs.

Leven Steve Jobs centraal in viering Apple Tim Cook heeft aan alle medewerkers een e-mail gestuurd waarin hij deze speciale gelegenheid aankondigt. In zijn bericht schrijft Cook dat hij veel tranen heeft laten vloeien om het verlies van Steve Jobs. De dag dat het gebeurde omschrijft hij als "de meest trieste dag" van zijn leven. Hij zegt dat hij veel troost heeft kunnen vinden in alle verhalen en condoleances die hij heeft gehoord en gelezen op internet.

Hij wil deze aangelegenheid gebruiken om Steve Jobs’ leven te vieren. Zowel medewerkers van Apple als daarbuiten kunnen dan stilstaan bij hetgeen hij allemaal gerealiseerd heeft in zijn leven en wat hij voor de wereld betekend heeft.

De viering zal woensdag 19 oktober om 10 uur ’s ochtends plaatsvinden in het openlucht amfitheater op de Infinity Loop-campus van Apple. Meer details zullen te zijner tijd worden verstrekt aan alle genodigden.

Eerder vandaag schreef Techzine over de officiële doodsoorzaak van Jobs. Jobs stierf op woensdag 5 oktober om 15:00 aan de gevolgen van ademhalingsproblemen. Deze waren het directe gevolg van zijn alvleesklierkanker die enkele jaren geleden bij hem was vastgesteld. Ook al is Jobs niet langer onder ons, de kans is groot dat we in de toekomst nog van hem zullen horen. Volgens bronnen van The Daily Mail zou de oud-topman het laatste jaar zo hard hebben gewerkt dat hij voldoende ideeën heeft achtergelaten voor de komende vier jaar.

Door het plotse overlijden zal de biografie over het leven van Steve Jobs een maand eerder verschijnen dan oorspronkelijk gepland. Tevens zou Sony drie miljoen dollar betalen voor de filmrechten van het nog te verschijnen boek.

Bron:9to5mac