1 min

Apple heeft afgelopen nacht bekendgemaakt dat topman Steve Jobs is overleden. Steve Jobs was één van de oprichters van het bedrijf en heeft diverse posities binnen het bedrijf bekleed. Hij is slechts 56 jaar oud geworden en laat een vrouw en vier kinderen achter.

Het bedrijf uit Cupertino heeft zojuist bekendgemaakt dat Steve Jobs overleden is. Hierbij is ook meteen een herdenkingspagina geopend. Onder leiding van Jobs wist het bedrijf veel populaire producten, zoals de iPod, iPhone en iMac te introduceren en uit te groeien tot één van de succesvolste bedrijven van dit moment. Jobs wordt vooral gezien als de visionair achter al deze producten.

Steve Jobs kampte al langer met gezondheidsproblemen. In 2004 werd alvleesklierkanker geconstateerd en in 2009 onderging hij een levertransplantatie. De precieze doodsoorzaak is niet bekendgemaakt, maar het is zeer waarschijnlijk dat dit er wel mee te maken heeft. Afgelopen augustus trad hij af als CEO, maar was nog wel in dienst van het bedrijf als voorzitter van de raad van bestuur. Zijn laatste publieke optreden was tijdens het WWDC eerder dit jaar in juni.

In 1976 richtte Steve Jobs, tezamen met Steve Wozniak en Ronald Wayne, Apple Computers op. In 1985 verliet Jobs het bedrijf, maar hij kwam in de zomer van 1997 weer terug als CEO. Tim Cook is sinds het aftreden van Jobs, sinds augustus dit jaar, de nieuwe CEO van Apple Inc.