Vandaag is het een jaar geleden dat Steve Jobs, voormalig CEO van Apple, aan de gevolgen van alvleesklierkanker kwam te overlijden. Tim Cook, de huidige CEO van het Amerikaanse bedrijf, plaatste een eerbetoon in de vorm van een video en persoonlijke boodschap op de website van Apple.

Steve Jobs werd geboren op 24 februari 1955 en is verantwoordelijk voor het leiden van de ontwikkeling van de populaire iPod, iPhone en iPad. Jobs heeft daarnaast ook vele andere Apple-producten bedacht. Kort na het nieuws over het overlijden van Jobs publiceerden onder anderen John Lasseter, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Eric Schmidt, Paul Allen een steunbetuiging. Allen gelden als grote namen binnen de technologiewereld.

Na een video met beelden van Steve Jobs verschijnt er een persoonlijk bericht van Tim Cook. De CEO van Apple stelt onder andere dat "het overlijden van Steve een jaar geleden, was een zware en trieste tijd voor ons allen is" en "Een van de grootste cadeaus die Steve aan de wereld gaf, is Apple." Cook vindt dat het Apple’s privilege is om het werk wat Steve Jobs ooit begon, voort te mogen zetten.