2min

Met de update moet het eenvoudiger worden om policies en compliance af te dwingen in de hybrid cloud. Het helpt organisaties te voldoen aan veranderende interne en externe vereisten.

Bij de presentatie van policy as code tijdens de Red Hat Summit in Denver verwijst het bedrijf naar de druk op IT om voortdurend efficiëntie te verbeteren en kosten te reduceren. Dit neemt volgens Red Hat alleen maar toe door de wildgroei aan AI. Het implementeren van cruciale policies in de workloads vereist niet alleen veel tijd en aandacht, maar ook samenwerking tussen verschillende teams en documentatie. Bij handmatige uitvoering is er bovendien het risico op menselijke fouten.

AI als volgende stap

Red Hat ziet het dan ook als een verstandige stap van bedrijven om automatisering toe te passen met de nodige vangrails. Dit gaat Ansible doen met automated policy as code, waardoor IT werk uitvoert in lijn met governance, risk and compliance (GRC)-vereisten. Het helpt technische omgevingen en resources af te stemmen op overeengekomen standaarden voordat de automatisering wordt uitgevoerd. De policies zullen herhaald worden, waardoor de controle op schaal over de hybride cloud wordt uitgebreid en de potentiële wildgroei van AI binnen vooraf bepaalde grenzen blijft.

Ansible moet het eenvoudiger maken om workloads te creëren en te beheren gedurende de pre- en post-AI workload lifecycle. Het gebeurt via geautomatiseerde auditrapportage die technologieteams helpt vrij te maken. Automated policy as code belooft een grotere consistentie van controle voor IT-teams. Dit door een securitylaag te bieden die in de bedrijfsvoering is ingebouwd. Met de vangrails zijn er meer garanties dat AI voortbouwt op wat al door de organisatie is goedgekeurd.

In de komende maanden zal de tech preview van automated policy as code voor het Ansible Automation Platform beschikbaar worden.

Tip: Event-Driven Ansible gaat nieuw automatiseringstijdperk in gang zetten