2min

Tags in dit artikel

Oracle Corporation heeft vandaag de resultaten over het derde kwartaal van het fiscale jaar 2010 bekendgemaakt.

De omzet op basis van US GAAP (United States Generally Accepted Accounting Principles) in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2010 bedroeg 6,4 miljard US dollar. Dit komt overeen met een stijging van 17 procent ten opzichte van het derde kwartaal in het vorige fiscale jaar. De omzet op basis van NON-GAAP steeg met 18 procent naar 6,5 miljard US dollar. Wanneer de impact van Sun Microsystems, Inc., dat op 26 januari 2010 door Oracle werd overgenomen, buiten beschouwing wordt gelaten, steeg de omzet met 7 procent.

De inkomsten uit nieuwe softwarelicenties op basis van GAAP stegen met 13 procent naar 1,7 miljard US dollar, en met 10 procent naar 1,7 miljard US dollar exclusief Sun. De omzet uit licentie-updates en support groeide eveneens: op basis van GAAP een stijging van 13 procent naar 3,3 miljard US dollar, en op basis van NON-GAAP een stijging van 12 procent naar 3,3 miljard US dollar.

Het GAAP operationele inkomen bedroeg 1,5 miljard US dollar, een daling van 5 procent. De operationele marge was 29 procent. Het NON-GAAP operationele inkomen steeg met 13 procent naar 2,9 miljard US dollar en de operationele marge was 45 procent. Het netto inkomen op basis van GAAP daalde met 10 procent naar 1,2 miljard US dollar. Het NON-GAAP netto inkomen steeg met 9 procent naar 1,9 miljard US dollar.

De GAAP winst per aandeel bedroeg 0,23 US dollar, een daling van 11 procent. Op basis van NON-GAAP steeg de winst per aandeel met 9 procent naar 0,38 US dollar. Het GAAP operationele cash flow op een twaalfmaandelijkse basis bedroeg 8,2 miljard US dollar.

“Exadata is het snelst groeiende product in de historie van Oracle”, zegt Charles Philips, president van Oracle. “De pijplijn van Exadata, dat iets meer dan een jaar geleden is geïntroduceerd bereikt nu bijna 400 miljoen dollar met een Q4 vooruitzicht van bijna 100 miljoen dollar. Dit versterkt zowel de omzetgroet als de winstgevendheid in onze Sun server en storage business.”