1 min

Uitgever Electronic Arts en ontwikkelaar DICE hebben bekend gemaakt dat hun spel Battlefield 1943 het snelst de één miljoen verkopen heeft gehaald van alle spellen op Xbox Live Arcade.

"De ontvangst van Battlefield 1943 blijft ons verbazen, zelfs maanden nadat het spel was uitgebracht. Het spel zijn dat het snelst deze mijlpaal heeft bereikt is een geweldige prestatie", aldus Gordon Van Dyke, producer van Battlefield 1943.

Volgens Van Dyke heeft het spel een nieuwe standaard gezet voor downloadbare spellen. "Het is fantastisch om te zien hoe gamers hebben opgemerkt hoeveel het spel te bieden heeft voor maar 15 dollar", voegde hij eraan toe.

Het spel werd in juli 2009 uitgebracht op Xbox Live Arcade en PlayStation Network. Er is ook een pc-versie gepland, maar over een releasedatum is al enige tijd niet meer gesproken. Van Dyke liet recentelijk nog weten dat er geen plannen zijn voor extra downloadable content voor het spel, hij maakte wel duidelijk dat de pc-versie nog steeds onderweg is.