min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Zoals blijkt uit het nieuwste Worldwide Quarterly PC Tracker rapport van IDC, hebben de eerste drie maanden van dit jaar globale pc-zendingen zien stijgen naar 79,1 miljoen eenheden, een zeer gezonde 24,2% ten opzichte van de recessie die begon in Q1 van 2009.

De goede resultaten zijn het gevolg van de verkoop van zowel desktop-pc’s en draagbare pc’s, de laatste categorie is de belangrijkste groei-katalysator. "Het sterke eerste kwartaal bouwt voort op het vierde kwartaal van vorig jaar en toont stijgende vertrouwen in de PC supply chain en het commerciële klantenbestand samen met de aanhoudende vraag van de consumenten", zegt Loren Loverde, vice-president van IDC Worldwide Trackers.

In Q1 2010 bleef HP op de top van de pc-markt dankzij de verscheping van bijna 15,6 miljoen eenheden die om te zetten zijn in een wereldwijd marktaandeel van 19,7%, een daling in vergelijking met dezelfde periode van 2009. Achter HP, met een aandeel van 13,6% was Acer, terwijl Dell genoegen moest nemen met de bronzen medaille en een aandeel van 13,5%. Op de vierde plaats in het afgelopen kwartaal stond Lenovo met 8,8%, gevolgd door Toshiba met 4,6 miljoen verkochte pc’s en een aandeel van 5,8%.