Adobe Systems heeft vol trots bekendgemaakt dat zijn inkomsten in het tweede kwartaal van het fiscale jaar van 2010 beter zijn dan verwacht werd. Met 943 miljoen dollar aan omzet werd er een nieuw verkooprecord gevestigd.

Eerder dit jaar voorspelde Adobe dat ze tussen de 875 en 925 miljoen dollar aan inkomsten zouden genereren, waar ze het jaar daarvoor nog 704 miljoen dollar binnenhaalde. Adobe schrijft de stijging van 34 procent toe aan de grote vraag naar zijn Creative Suite 5, die in april geïntroduceerd werd. De winst over het tweede kwartaal, die eindigde op 4 juni, kwam uit op 148 miljoen dollar, een stijging van 18 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Creative Suite 5, een pakket dat programma’s zoals Photoshop en Illustrator bevat, genereert het grootste deel van de inkomsten van Adobe. De verkopen de vorige versie, Creative Suite 4, waren een stuk lager. De voorganger van CS5 werd geïntroduceerd in de herfst van 2008, precies op het moment waarop de financiële crisis toesloeg. Veel klanten zijn terughoudend geweest met het upgraden van de software en lopen twee versies achter, het gevolg hiervan is dat de vraag naar CS5 een stuk groter is.

Voor het volgende kwartaal verwacht Adobe dat het tussen de 950 miljoen en 1 miljard dollar aan inkomsten zal genereren.