1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple heeft nog een aanklacht ingediend tegen smartphone fabrikant HTC vanwege patentinbreuk. HTC zou vier patenten gerelateerd tot smartphones en andere mobiele apparaten hebben geschonden.

Om precies te zijn doelt Apple op de specifieke manier om de smartphone te unlocken door middel van een slide over het touchscreen, die HTC ook gebruikt in sommige van zijn modellen. Apple claimt ook dat HTC een powermanagement-patent geschonden heeft en ook een "systeem voor real-time aanpassingen in de schermconfiguratie."

Deze nieuwe aanklacht is het volgende hoofdstuk in de strijd tussen Apple en HTC. Drie maanden geleden diende Apple ook al een aanklacht in tegen HTC waarin ze claimde dat HTC 20 patenten van Apple hadden geschonden. HTC reageerde hierop met zijn eigen aanklacht tegen Apple en Apple is ook al aangeklaagd door Nokia. Allebei vanwege het schenden van patenten.

Met al deze aanklachten en tegen aanklachten is het bijna onmogelijk om nu na te gaan wie wat van wie heeft gestolen en zullen we gewoon aan de kant moeten afwachten en toekijken hoe de rechtbank de strijd beslist.