min

Tags in dit artikel

, , ,

Telefoonmakers maken handig gebruik van het antenneprobleem van de iPhone 4 om hun eigen telefoons aan de man te brengen. Als de nieuwe iPhone ‘verkeerd’ wordt vastgehouden dan verzwakt het signaal en kunnen aan de rand van het bereik van telefoonmasten problemen ontstaan.

De antennes van de iPhone 4 zijn geïntegreerd in de behuizing. Apple heeft er echter voor gekozen om de roestvrijstalen band die de antennes vormt niet van een isolatielaag te voorzien. Uit onderzoek van techwebsite Anandtech blijkt dat het signaal erger verzwakt dan bij andere toestellen het geval is.

Motorola heeft dankbaar gebruik gemaakt van de achilleshiel van de iPhone 4. De telefoonmaker deed dit met een paginagrote advertentie in de New York Times. In de advertentie worden er in het kort een aantal voordelen van de Droid X opgesomd, een nieuwe telefoon die Motorola op 15 juli zal lanceren. Vervolgens wordt er uitgehaald naar de iPhone 4 met de onderstaande tekst:

‘En het belangrijkste: het toestel is uitgevoerd met een dubbele antenne. Het soort antenne waarmee je het toestel vast kunt houden zoals je wilt en toch bijna overal kristalheldere telefoongesprekken kunt voeren.’

Ook Nokia kon zich er niet van weerhouden om in te gaan op het antenneprobleem van de iPhone 4. In een blogpost gaf Nokia een opsomming van de meest comfortabele manieren waarop klanten hun telefoon kunnen vasthouden.

‘Je kunt de bovenstaande suggesties natuurlijk gewoon negeren, want je kunt je Nokia-toestel precies zo vasthouden als je zelf wilt, zonder last te krijgen van signaalverlies.’