1 min

De antenneproblemen bij de iPhone 4 zitten nog vers in ons geheugen. Gelukkig heeft Apple geleerd van zijn fouten in het verleden. Apple wil in het toetsenbord van de MacBook de antenne verwerken in de toetsen.

Dat zou blijken uit een nieuwe patentaanvraag van Apple. Volgens het patent zou Apple de antenne in verschillende toetsen op het toetsenbord van de MacBook willen verwerken. Dat heeft als voordeel dat de antenne zo ver mogelijk is verwijderd van de behuizing die reflecties veroorzaakt waardoor het signaal afneemt. Het nadeel van deze methode is dat de antenne wordt afgeschermd door je vinger zodra je een toets indrukt waarin de antenne is geïntegreerd.

Om iets aan het laatste probleem te doen wil Apple de antenne in verschillende toetsen inbouwen. Met een nieuw technologisch hoogstandje kan de toepassing beslissen bij welke individuele antenne de ontvangststerkte het grootst is en dus welke antenne de beste verbinding levert. Uit de patentaanvraag wordt niet duidelijk of deze techniek is bedoeld voor communicatie met mobiele netwerken, WiFi of Bluetooth, al ligt WiFi natuurlijk voor de hand.

Apple heeft niet zo’n goede ervaring met de plaatsing van antennes. Het grootste debacle was toch wel de antenne van de iPhone 4. Als gebruikers de iPhone op een bepaalde manier vasthielden, volgens de zogeheten ‘death grip’, daalde de signaalsterkte aanzienlijk. Soms was het signaalverlies zo erg dat de gehele verbinding wegviel. Apple kreeg daarop vele kwade reacties van consumenten.