2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Intel is zojuist overeengekomen dat het McAfee overneemt voor een bedrag van maar liefst 7,68 miljard dollar. Intel betaald 48 dollar per aandeel. Mcafee zal gaan opereren als een volle dochteronderneming van Intel.

Door deze overname komt er een weg vrij voor Intel om een combinatie te maken van beveiligingssoftware en hardware van één bedrijf. Intel verwacht dat z’n combinatie zal resulteren in betere bescherming voor consumenten, bedrijven en overheidsinstellingen. Zeker nu miljarden apparaten, servers en cloudnetwerken online komen.

Intel versterkt zijn focus op beveiliging, evenals op energie-efficiënte prestaties en op connectiviteit. De overname van McAfee versterkt Intels mobiele draadloze strategie en zorgt ervoor dat consumenten en zakelijke klanten kunnen vertrouwen op optimale beveiliging.

De raad van bestuur van beide bedrijven hebben de overname unaniem goedgekeurd. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de aandeelhouders van McAfee, ook moet de Europese Unie en de Amerikaanse Federal Trade Commission toestemming verlenen voor de overname.

Voor de aandeelhouders van McAfee lijkt er geen reden te zijn om de overname te verwerpen, gezien Intel een nette prijs wilt betalen voor McAfee, de resultaten van McAfee waren het afgelopen jaar niet denderend, het aandeel heeft afgelopen jaar z’n 28% in waarde verloren, met de overname door Intel kunnen de aandeelhouders hun verlies beperken. Wereldwijd zijn er ongeveer 15 grote beveiligingsfabrikanten, de kans is daarom klein dat de FTC of Europa bezwaren zullen hebben tegen de overname, er is immers voldoende concurrentie.

Intel nam begin deze week ook al de kabelmodem divisie van Texas Instruments over. Of dit iets met elkaar te maken heeft moet nog uitwijzen.