2min

De kabelgate gaat verder, UPC en Ziggo hebben verklaard tegen Tweakers.net dat zij de klanten die zijn overgestapt naar analoge tv van Tele2, niet gaan aansluiten. Nu de rechter de openstelling van kabel heeft tegen gehouden zien zij daar geen reden meer toe.

Na de openstelling van de kabel was Tele2 er als de kippen bij om als eerste partij hier gebruik van te maken, zij bieden sinds kort analoge televisie aan haar huidige maar ook aan nieuwe klanten. Tele2 maakt hier ook volop reclame voor op radio, televisie en internet.

Nu de kabelmarkt weer is gesloten kunnen mensen niet meer overstappen naar Tele2 zegt UPC, zij zullen deze overstappers ook niet gaan aansluiten want zij zijn hiertoe niet langer verplicht. Volgens UPC zijn er tot op heden nog niet veel mensen overgestapt, maar ook voor deze mensen geldt dat zij niet worden aangesloten, zij zaten immers nog in het orderproces en het signaal was nog niet via Tele2 opgeleverd, UPC zegt deze groep klanten te gaan benaderen.

Tele2 zal hier absoluut niet blij mee zijn, gezien zij eerder verklaard hebben gewoon door te willen gaan met de aansluiting van klanten en de verkoop van hun analoge televisie pakket. Zij gaven ook aan dat er voor hun televisie klanten helemaal niets ging veranderen en dat de overstappers gewoon geleverd zouden krijgen want Tele2 heeft immers een contract met Ziggo en UPC. De inhoud van dat contract is niet bekend gemaakt maar het lijkt erop dat de kabelaars en Tele2 een andere interpretatie hebben van dat contract.