2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het overleg tussen Tele2 en de kabelproviders heeft kennelijk vanmorgen plaats gevonden want UPC komt vandaag met een verklaring dat UPC het kabelnetwerk heeft gesloten. Alle klanten die wilden overstappen van UPC naar Tele2 blijven gewoon klant bij UPC.

Vorige week draaide het College van Beroep de beslissing van de OPTA om de kabelmarkt open te stellen terug. Tele2 die net was begonnen met het aanbieden van analoge televisie in de gebieden van UPC en Ziggo is de dupe van deze uitspraak.

Tele2 had naar verluidt al z’n 1300 UPC klanten aan zich gebonden die wilde overstappen naar het goedkopere alternatief van Tele2, bij Ziggo heeft Tele2 zelfs 1800 klanten weten te strikken voor haar analoge televisiepakket.

UPC laat in een officiële verklaring weten dat zij van mening is dat er voldoende concurrentie is op de televisiemarkt. Het bedrijf verwijst hiermee naar onder andere Digitenne van de KPN.

UPC zou dus eigenlijk z’n 1300 klanten gaan verliezen maar doordat ze Tele2 niet langer toestaan op de kabel kunnen ze die 1300 klanten gewoon behouden, de Tele2 klanten waren namelijk nog in de bestelfase en nog niet opgeleverd als Tele2 klant. UPC hoeft volgens de wet de kabel niet langer open te stellen voor concurrentie en hadden in het contract met Tele2 rekening gehouden met een rechterlijke uitspraak, nu die uitspraak hun kant op valt zijn andere partijen ook meteen niet meer welkom.

Ziggo is momenteel nog steeds in gesprek met Tele2, zij hebben de laatste week het minste informatie los gelaten over hun relatie en contracten met Tele2. Of zij ook een clausule hebben opgenomen met betrekking tot een uitspraak van de rechter is dus eigenlijk de grote vraag. Ziggo en UPC maken vaak dezelfde keuzes maar het is wel opvallend te noemen dat Ziggo momenteel nog steeds in gesprek is met Tele2.