2min

Vandaag werd bekend dat het College van Beroep het besluit van de OPTA om de Nederlandse kabelmarkt open te breken heeft vernietigd. Hiermee is de kabelmarkt in theorie weer gesloten, alleen Tele2 was al begonnen met de verkoop van televisie abonnementen op de netwerken van UPC en Ziggo. Tele2 geeft nu in een eerste reactie aan gewoon door te gaan met het verkopen van televisie abonnementen en dat zij opnieuw een uitspraak van de OPTA verwachten.

Tele2 verklaart als reactie op het besluit van het College van Beroep dat het aanbod voor de Nederlandse consument voorlopig gewoon overeind blijft.

In het verleden is het vaker gebeurd dat bij het openbreken van de markt een uitspraak van de OPTA werd vernietigd. Tele2 verwacht dan ook dat er spoedig een nieuwe uitspraak van de OPTA volgt die de verplichtingen opgelegd aan UPC en Ziggo herstelt.

De directeur van de consumentenmarkt van Tele2, de heer Günther Vogelpoel zegt: "We duiken nu eerst grondig in de details van het vonnis alvorens we iets kunnen zeggen over wat dit precies betekent voor de langere termijn. Voorlopig verandert er voor de consument in ieder geval helemaal niets. We hebben contracten met Ziggo en UPC. Het aanbod blijft staan en klanten ontvangen gewoon de analoge kabeltelevisie tegen de beloofde prijs."

UPC heeft echter al eerder verklaard dat zij in het contract met Tele2 rekening hebben gehouden met een eventuele uitspraak van een rechter of College van Beroep. De vraag is nu dus of UPC het contract anders interpreteert dan Tele2 over het voortzetten van de dienstverlening van Tele2 en het aansluiten van nieuwe Tele2 klanten. Kabelgate is in elk geval geboren, wordt vervolgd!