Google is aangeklaagd door het Amerikaanse bedrijf Skyhook, volgens Skyhook zou Google zijn positie in de markt met Android misbruikt hebben doordat het Motorola onder druk zou hebben gezet. Skyhook meldt dat hun technologie niet door Motorola mocht worden gebruikt van Google.

De technologie van Skyhook is bedoeld voor smartphones, met deze technologie verzameld de smartphone gegevens van WiFi-netwerken en gsm-masten in de omgeving, om zo de positie te bepalen van de smartphone. Google zou een soortgelijke technologie hebben die ze in het Android-besturingssysteem hebben ingebouwd.

Doordat Motorola de laatste tijd veel gebruik maakte van Android in hun smartphones, zou Google Motorola onder druk hebben gezet om Skyhook’s technologie niet te gebruiken. Na de bedreigingen van Google is de overeenkomst tussen Motorola en Skyhook eerder dit jaar afgeblazen.

"Als het bedrijf niet zou stoppen met het gebruiken van Skyhook-technologie, dan zou Google de licentie voor het gebruik van Android door Motorola intrekken", zo valt in de aanklacht te lezen. Daarnaast wordt Google van copyrightschending beschuldigd, doordat de technologie van Google te veel lijkt op die van Skyhook.