1 min

Tags in dit artikel

, ,

India heeft verschillende operators gevraagd het netwerk zo aan te passen dat het mogelijk is om BlackBerry-communicatie te onderscheppen. Deze encryptie zal dan kunnen worden omzeild.

Alle Telecom operators moeten hun netwerk voor 22 september hebben aangepast zodat de veiligheidsdiensten de data van de BlackBerry’s kunnen onderscheppen. Het Indiase ministerie liet dat aan de operators weten.

India wil ook kopieën van onversleutelde e-mails van BlackBerry’s rechtstreeks van een bedrijfserver af kunnen halen. Die maatregel zou de tap-eis van de Indiase overheid inwilligen, zo zou BlackBerry een algehele blokkade kunnen voorkomen tegen deze smartphone. Zakelijke klanten moeten verplicht een kopie van hun e-mail sturen naar monitorsystemen die bij de providers staan. Als dit gebeurt kunnen de veiligheidsdiensten van India ook BlackBerry-verkeer monitoren.

India wil voor de 22e de mogelijkheid hebben om alle BlackBerry-communicatie te kunnen ontcijferen en lezen. BlackBerry-maker RIM zou nog steeds bezig zijn met het vinden van een oplossing die voor de overheid en ook voor RIM gunstig is.

In meerde landen ligt RIM overhoop met de overheid zoals in Saoedi-Arabië, omdat de veiligheidsdiensten de dataverkeer van die smartphone niet konden monitoren, ook in de Verenigde Arabische Emiraten is de dienst op stop gezet.