Crytek overleeft door verkoop CryEngine-licenties

Hoewel het raar klinkt, verdient Crytek niet veel aan de ontwikkeling van games, maar des te meer aan het vergeven van licenties voor de verschillende uitgaven van de CryEngine die het bedrijf ontwikkeld heeft.

Crytek overleeft door verkoop CryEngine-licentiesCrytek bestaat uit zes ontwikkelstudio’s, verspreid over Europa en eentje in Korea. Desalniettemin zijn er pas een klein aantal games uitgebracht door het bedrijf, namelijk Far Cry, Crysis en Crysis Warhead.

Cevat Yerli, directeur van Crytek, geeft aan dat het bedrijf dan ook veel meer verdient aan de licenties die het bedrijf verkoopt aan andere studio’s binnen en buiten de gamewereld. Vooral de derde versie van de CryEngine levert het bedrijf hoge bedragen op.

De samenwerkingen die Crytek heeft lopen reikt bijvoorbeeld tot de Amerikaanse Socom, waarvoor technologie en simulaties worden geleverd. Crytek heeft een volledige studio ingericht voor de ontwikkeling van serious games. Deze studio draagt overigens niet de naam van CryTek en is daarmee eigenlijk de zevende studio van het merk.

Bron:Gamesutra