1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft een echtpaar dat een klein huisje in North Carolina bewoonde maar liefst $1.700.000 betaald om het huis te verlaten. Het $6.000 kostende huisje stond op land waar Apple een mysterieus datacentrum wil bouwen.

Donnie en Kathy Fulbright hebben het goed bekeken; nadat ze eerder tweemaal een bod van Apple afsloegen, kregen ze vanuit Cupertino het verzoek om zelf een prijs op het huis en de grond te plakken. Het echtpaar ging hier op in en Apple accepteerde het prijskaartje. Inmiddels wonen de Fulbright’s op een mooi perceel.

Maar waarom heeft Apple de grond nou zo graag? Het bedrijf is op dit moment bezig met de bouw van een datacentrum dat ongeveer een miljard dollar zal kosten. Maar waar het centrum precies voor bedoeld is, is nog deels onduidelijk.

Apple zou het centrum sowieso gebruiken voor het hosten van eigen services als iAd en het streamen van content naar iDevices. Maar er zouden nog meer plannen zijn.

Zo gaan er geruchten dat Apple werkt aan een grote verbetering voor het sociaal netwerk Ping, wat slechts een test zou blijken te zijn. Mogelijk werkt Apple ook aan een zelfde service als Google voor ogen lijkt te hebben, namelijk een kluis waar muziek in wordt opgeslagen.