1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple heeft vandaag aan Techzine laten weten dat het bedrijf 1,7 miljard euro uittrekt voor twee nieuwe Europese datacenters. De datacenters worden gebouwd in Denemarken en Ierland en maken beide gebruik van groene stroom. De datacenters moeten in 2017 in gebruik worden genomen.

Apple gaat twee gigantische datacenters bijbouwen in Europa om de komende jaren de te kunnen voldoen aan de vraag naar iCloud- en Siri-diensten. De twee datacenters worden ieder zo’n 166.000 vierkante meter groot en worden zo energiezuinig mogelijk opgezet.

Het ene datacenter zal in Viburg in Denemarken worden gebouwd naast een van de grootste elektrische krachtcentrales in Denemarken. De bedoeling is dat de hitte van het datacenter wordt opgevangen en dat daarvan een woonwijk in de buurt wordt verwarmd.

Het andere datacenter zal in Athenry in Ierland worden gebouwd en wordt vlak naast een bos gebouwd. De bomen die moeten wijken voor de bouw van het datacenter worden elders teruggeplaatst. Verder wordt er geïnvesteerd in wandelpaden in het bos en een leerzame omgeving voor scholen in de omgeving.