1 min

Tags in dit artikel

,

De Britse versie van de webwinkel Amazon heeft maandag bekend gemaakt dat klanten geen verzendkosten meer hoeven betalen, als een klant meer dan een bepaald bedrag besteedt worden deze kosten geschrapt.

Uit een eerder onderzoek is gebleken dat mensen sneller online spullen kopen, als er geen verzendkosten in rekening worden gebracht. Daarom heeft de Britse versie van Amazon bepaald geen verzendkosten meer te vragen bij een besteding van 25 pond of meer. De opheffing van het betalen van verzendkosten geldt voor Nederland, Italië, Spanje, Polen, Portugal, Griekenland, België, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Luxemburg en San Marino.

Amazon.co.uk heeft een breed assortiment, zo kun je er bijvoorbeeld terecht voor nieuwe boeken, kleding, films, muziek, speelgoed maar ook elektronica. Klanten die een Visa of Mastercard gebruiken kunnen gebruikmaken van de Amazon Currency Converter, zodat het bedrag met de huidige wisselkoers wordt omgerekend in je eigen valuta.

Uit een financieel verslag van Amazon bleek dat de omzet van 2010 met 41 procent is gestegen tot 6,6 miljard dollar. Amazon Duitsland had al eerder dit jaar besloten in Nederland en België de verzendkosten te schrappen bij een besteding van 20 euro of meer.